Skip to main content

Varför konverterar hemsidan inte?

Detta är en allvarlig affärsfråga och svaret kan göra eller förstöra din onlinehandel.

Du har kommit till rätt ställe om du söker en förklaring till varför din webbplats inte konverterar eller hur du kan förbättra dina webbkonverteringar.

På den här sidan diskuterar vi sex av de vanligaste orsakerna till dålig konverteringsfrekvens på din webbplats, samt hur du kan höja webbplatsens konverteringsfrekvens så att den motsvarar (eller till och med överstiger) branschens genomsnittliga konverteringsfrekvens.

Bristande konverteringar är irriterande under alla omständigheter, oavsett om du har haft en webbplats i flera år eller precis har fått en utvecklad – konverteringar är trots allt ditt företags livsnerv.

Låt oss titta på varför din hemsida inte konverterar i två scenarier:

  • Min hemsida har just byggts upp, men den konverterar inte”.

Om du precis har börjat med en ny webbplats kommer du att bli lättad över att höra att det är osannolikt att nya webbplatser konverterar i början av en viktig anledning.

För att konvertera måste din webbplats rankas väl i Googles sökresultat – och det finns några egenskaper som din webbplats måste ha för att överhuvudtaget kunna rankas i Googles sökresultat.

Du behöver ha massor av fantastiskt innehåll, exakt inriktning på nyckelord, bra länkar och viktigast av allt tid.

Din webbplats kommer inte att rankas korrekt omedelbart, vilket innebär att du inte kommer att märka en ökning av konverteringar direkt – och det finns inget du kan göra för att skynda på saker och ting.

Det finns dock något du kan göra för att garantera att din webbplats rankas i Google och konverterar.

Att genomföra en strategi för sökmotoroptimering (SEO) bör vara den första punkten på din att-göra-lista för att garantera att din webbplats rankas så snabbt som möjligt

I nästa del kommer vi att gå in mer i detalj på SEO

Lösningen: Hyr in en kompetent SEO-tjänst för att skapa ett skräddarsytt SEO-paket och en SEO-strategi som ökar konverteringsgraden.

  • Min hemsida har funnits ett tag men den konverterar inte”.

Det är lite mer komplicerat om du har haft din webbplats ett tag och den inte konverterar än om du precis har börjat med en ny webbplats.

Om du utvecklade en webbplats för mer än ett år sedan och den fortfarande inte genererar konverteringar finns det några möjliga orsaker.

1. Du använder dig inte av SEO

Låt oss börja med SEO och dess betydelse för hemsidans rankning. Först och främst är det tveksamt om du någonsin kommer att rankas högt om du utvecklar en hemsida och förväntar dig att den ska rankas utan att anta en SEO-plan.

SEO är processen att uppgradera din hemsida så att den kan rankas bland de bästa av de bästa i sökresultaten. Utan SEO är din webbplats inget annat än en punkt på en karta utan vägbeskrivning.

Typiska SEO-tekniker är följande:

Utför sökordsforskning för att se till att ditt innehåll är inriktat på de fraser som din målgrupp söker efter. Skapa innehåll för att rikta in sig på dina mest värdefulla sökord. Materialmarknadsföring ser till att ditt innehåll uppmärksammas av din målgrupp. Intern länkning gör att Google kan kryssa och indexera dina webbplatser snabbare.

Lösningen är att genomföra en SEO-strategi så snart som möjligt 

Prova att arbeta med ett erfaret SEO-företag!

Men anta att du har en SEO-plan på plats och att din hemsida fortfarande inte konverterar.

Då är det dags att titta på några mer potentiella fel.

2. Du har inga call-to-actions.

CTA:er är komponenter på sidorna på din webbplats som uppmanar kunderna att ta nästa steg i köparens resa. En CTA kan vara ett kontaktformulär, en e-postregistrering eller en ”köp nu!”-knapp, beroende på din sektor.

Oavsett vilken typ av CTA din sektor kräver bör du ha många av dem på din webbplats. Om inte kan användarna inte hitta en tydlig väg till konvertering, vilket är ett allvarligt problem när konverteringar är det enda du försöker driva.

Köpprocessen är lika viktig som CTA

Lösningen: Lägg in många CTA:er på din hemsida men inte så många att besökarna blir överväldigade.

3. Du saknar en lättanvänd varukorgsfunktion.

Om du gör ett utmärkt jobb med CTA:er och hänvisar kunderna till ytterligare köpalternativ (som om du driver ett e-handelsföretag) måste du se till att köpförfarandet är enkelt.

Gör du det enkelt för kunderna att lägga varor i sin korg och checka ut? Om inte vill du kanske se över hur detta kan skada dina konverteringar.

Lösningen: Samarbeta med en webbutvecklare för att konstruera en användarvänlig kundvagn.

4. Du ger kunder ett alltför stort antal alternativ.

En annan anledning till att din webbplats kanske inte konverterar är att webbplatsens sidor har för många alternativ. Om du vill att människor ska konvertera bör huvudfokus på din webbplats vara en CTA som uppmuntrar dem att göra det.

När du ger människor för många alternativ, knappar och menyer kan de drabbas av analysförlamning. Detta tyder på att konsumenterna blir så överväldigade att de fastnar och inte fattar några beslut alls, vilket är det värsta scenariot för en försäljningsdriven webbplats.

Lösningen: Gå igenom alla sidor på din webbplats och se till att du har en tydlig uppmaning till handling.

Mer än en är okej, men mer än en handfull på en sida kan vara för mycket.

5. Du visar inte på värdet av dina varor.

Användarna vill veta att en produkt eller tjänst kommer att vara användbar för dem innan de köper den. Ge potentiella kunder värdet av din produkt direkt för att göra urvalsprocessen tydlig och enkel för dem.

Om du till exempel försöker sälja en filt, tala om dess värde. Den torkar snabbt, är mjuk, större än de flesta filtar och kan hålla dig varm i kallt väder.

Kunderna är betydligt mindre benägna att förvärva en produkt om ett sådant värde inte ges till dem.

Lösningen: Diskutera dina produkters unika försäljningsegenskaper. Vad utmärker dem? Vad utmärker er produkt som den finaste av de bästa?

6. Du saknar en mobil anpassad hemsida

Mobiltelefoner producerar mer än hälften av världens internettrafik, 52 procent för att vara exakt vilket innebär att om du vill ha konverteringar måste du garantera att din webbplats levererar en felfri mobilupplevelse.

Att göra din webbplats mobilvänlig innebär att du anstränger dig för att göra webbplatsfunktioner som foton, menyer och formulär responsiva så att konsumenterna får samma upplevelse på sina små smartphones som på en stationär dator.

Detta är särskilt viktigt för e-handelswebbplatser där kunderna måste ange kreditkortsinformation, fraktinformation och andra detaljer. För att kunna göra det bekvämt måste du ha en mobilanpassad webbplats som underlättar shoppingprocessen.

Lösningen: samarbeta med en webbplatsdesigner för att göra din webbplats mobilanpassad

Är du trött på att höra frasen ”min webbplats konverterar inte”?

Om du är trött på att vara frustrerad över en webbplats som inte konverterar, har vi allt du behöver. Kontakta oss så blir du kontaktad av ett fullserviceföretag för digital marknadsföring som specialiserar sig på att utveckla och hantera konverteringsdrivna webbplatser.

De erbjuder inte bara webbdesigntjänster, utan vi kan också hjälpa din nuvarande webbplats att få fler konverteringar med våra SEO-tjänster, kampanjer för innehållsmarknadsföring och andra tjänster.

Vi erbjuder utmärkta, effektiva tjänster till våra kunder som ger genuina resultat för deras företag.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert

Leave a Reply