Skip to main content

Fortsätt läsa för att upptäcka de fem kritiska tekniker som CMO:s och marknadsföringsexperter måste tillämpa idag

CMO:s och ledande marknadsförare på toppföretag gör det enkelt för kunderna att delta i telefonsamtal med deras företag för att skapa sömlösa kundupplevelser. Men dessa organisationer stannar inte där; de samlar in och analyserar också data om samtal, uppringare och samtal för att öka marknadsföringsavkastningen och ge uppringare upplevelser som omvandlar potentiella kunder till lojala kunder.

1. Gör det så enkelt som möjligt för kunderna att kontakta dig

Den första och mest grundläggande tekniken som marknadsförare använder är att inkludera telefonnummer i sina digitala annonser, offline-kampanjer, webbplatser och mobilapplikationer. Att göra det enkelt för kunderna att kontakta dig är ett avgörande steg för att öka marknadsföringsavkastningen samt för att rekrytera och behålla kunder som vill prata med dig innan de fattar ett köpbeslut.

Marknadsförare använder click-to-call för att optimera sina webbplatser och sin digitala marknadsföring. 

2. Fånga upp fullständig fördelning av samtalskonverteringen

Attribution är kanske det mest avgörande tillvägagångssättet för marknadsförare att använda. Det är viktigt att samla in samma nivå av detaljerade data för samtalskonverteringar som ditt team gör för webbkonverteringar. Dessa samtalsdata krävs för att beräkna den exakta CPL, CPA och ROI för varje marknadsföringsaktivitet, visa marknadsföringens hela inflytande på företaget och förbättra prestationen för att förvärva fler konsumenter samtidigt som man minskar förvärvskostnaderna.

3. Integrera samtalsdata med verktyg för marknadsföring

Samtal är en värdefull datakälla som marknadsförare använder i sina marknadsföringsplattformar. Detta gör det möjligt för marknadsförare att få en mer omfattande förståelse för kundens resa och välja hur de bäst ska använda sina pengar och optimera insatserna för att maximera avkastningen. Det gör det också möjligt för digitala marknadsförare med ansvar för sök-, social- och displayannonsering att mer exakt rikta in sig på kunder som är mest sannolika att ringa.

4. Öka försäljningen genom att anpassa upplevelsen för den som ringer

Marknadsförare tar alltmer ansvar för samtalskanalen för att öka konverteringsgraden via telefon, oavsett om samtalen dirigeras till ett kontaktcenter, till fjärrförsäljare eller till många olika platser på företaget. De använder samtalsdata som registreras under hela samtalet för att anpassa och förbättra upplevelsen för den som ringer för att attrahera nya kunder och sälja upp befintliga kunder.

5. Fyra strategier för att förbättra upplevelsen för den som ringer

1. Öka försäljningen genom att förbättra rutinföringen av samtalen

När kunderna ringer förväntar de sig att få omedelbar hjälp och svar. Det är viktigt att snabbt koppla dem till en diskussion med lämplig agent eller företagsort. Marknadsförare gör detta genom att införliva taktik för kontextuell samtalsdirigering i sina marknadsföringskampanjer, annonser och webbplatser. De utnyttjar samtalsinformation, t.ex. marknadsföringskällan, den uppringandes position och historik samt dag och tid för samtalet, som signaler för att identifiera vart varje uppringare bör dirigeras. 

2. Prioritera dina viktigaste samtal.

Samtalsdata används också av marknadsförare för att bättre betjäna sina mest värdefulla uppringare. Vissa organisationer har till exempel en prioriterad kö där de placerar uppringare som de anser har den största köpintentionen och det största försäljningsvärdet och ser till att sådana samtal behandlas så snart som möjligt. Vissa företag prioriterar leads beroende på källan till leads, där samtal från sökannonser är vanligast. Andra å andra sidan gör det baserat på en uppringares tidigare historik eller på den webbsida från vilken de ringde.

3. Ge säljarna information om den som ringer innan de svarar i telefon.

Innan de svarar i telefon ger vissa företag information om den som ringer och den marknadsföringskälla som föranledde samtalet till sin säljpersonal. Ett samtal från en viss marknadsföringskampanj, hänvisningskälla, sökordssökning eller webbplats gör det möjligt för säljarna att förutse vad den som ringer vill ha och ge en mer sömlös och skräddarsydd upplevelse för att avsluta försäljningen.

Dessutom ökar denna teknik på två sätt anpassningen mellan marknadsföring och försäljning, vilket är en vanlig källa till friktion för många företag. Till att börja med ger den marknadsförare information som deras säljare kan använda för att bättre hantera samtalen. För det andra får säljare kontinuerligt bekräftelse på hur marknadsföringen levererar utmärkta leads.

4. Övervaka telefonkonversationer för marknadsföring för att få insikter som kan användas

Att övervaka samtalsaktivitet och samtal är ett viktigt steg för att skapa kontroll över företagets samtalskanal. Som ett resultat av detta undersöker marknadsförare i allt högre grad vad som händer när deras samtal dirigeras till kontaktcenter, företagets eller franchisetagarnas anläggningar eller kunder. 

Genom att analysera om samtalen besvarades eller inte, liksom innehållet i samtalen, får marknadsförare tillgång till data som kan användas för att förbättra konverteringsfrekvensen och kundförvärvet.