Skip to main content

Faktum är att det inte finns någon exakt lösning.

Även om vi inte kan ge ett exakt svar kan webbplatsers rankning variera på så kort tid som 30 sekunder eller så lång tid som några veckor. Det beror på hur snabbt Google uppmärksammar och bearbetar dina justeringar.

Hur upptäcker Google min webbplats?

Googlebot, ett program för att krypa på webben, används av Google för att upptäcka och samla in material på internet för att inkluderas i dess index.

Googlebot består av två sökrobotar (crawlers): en desktop crawler som simulerar en datoranvändare och en mobile crawler som simulerar en användare av en mobil enhet.

Sökrobotarna utforskar webbplatser i jakt på ny och uppdaterad information som de kan rapportera tillbaka till Google. Detta kallas för crawling inom sökmotorerna.

Hur ofta uppdaterar Google sina sökresultat?

Hur ofta söker Google igenom min webbplats?

Du kan se din sökanalys i Google Search Console för att ta reda på när Google senast besökte din webbplats.

För att hitta den här informationen skriver du in en valfri webbadress från din webbplats i sökrutan högst upp på sidan. När den har undersökts kan du kontrollera din sökstatistik under ”rapportering”, en flik på instrumentpanelens vänstra sida. Du kan se datum och tid för den senaste sökningen samt vilken Googlebot som besökte din webbplats. Statistik över sökningar från Google Search Console

Googlebot söker igenom webbplatsens sidor dagligen för att uppdatera sitt index, enligt Google Search Console. Hur ofta Google söker igenom din webbplats bestäms av länkar, sidrankning och begränsningar för crawling. Dessa rutinmässiga crawls orsakar ändringar i SERP (Search Engine Results Pages), som visas kort efter att indexet har uppdaterats.

Googles uppdateringsfrekvens är subjektiv; den bestäms av din webbplats analytiska prestanda, domänauktoritet, backlinks, mobilvänlighet, sidans hastighet och andra variabler.

Crawling är en algoritmisk process. ”Datorprogram väljer vilka webbplatser som ska kryssas, hur ofta och hur många sidor som ska hämtas från varje webbplats”, enligt Google. Om din webbplats får mycket trafik innehåller den förmodligen relevant och användarvänligt material. Webbplatser med högkvalitativt innehåll och rikligt med innehåll kommer att kryssas oftare. Om din webbplats har få besök kommer Googlebot inte att crawla den lika ofta.

När Google har avslutat sin crawling av din webbplats analyserar Google den information som erhållits och lägger till den i Googles sökbara index.

” Datorprogrammen bestämmer vilka webbplatser som ska kryssas, hur ofta och hur många sidor som ska hämtas från varje webbplats -Google.

Hur lång tid tar det för Google att indexera mina nya sidor eller min webbplats?

En webbplats popularitet, crawlbarhet och struktur påverkar hur lång tid det tar för Google att indexera den. I allmänhet besöker Googlebot en ny webbplats mellan fyra dagar och fyra veckor. Detta är dock en prognos, och flera personer hävdar att de har blivit indexerade på mindre än en dag.

Låt Google indexera och återindexera din webbplats snabbare:

Google Analytics: Du bör ansluta din webbplats till Google Analytics ändå av övervakningsskäl, men det kan också meddela Google att en ny webbplats är redo att indexeras. Allt du behöver för att komma igång är ett e-postkonto hos Google. Här är Googles utgångspunkt för analyser.

  • Google Search Console är en kostnadsfri Google-tjänst som gör det möjligt för dig att följa din webbplats status i Googles index och sökresultat. Det är enkelt att lägga till din webbplats i Search Console, särskilt om du redan har installerat Analytics. Googles handledning för att komma igång med Search Console finns här.
  • Begär en URL-inspektion: Om du precis har gjort ändringar på din webbplats kan du använda Google Search Console för att begära en URL-inspektion. Detta kommer att uppmana Googlebot att kryssa din webbplats igen. När du har registrerat din domän kan du begära upp till tio olika URL-crawls varje dag. Detta kan du se högst upp i din Search Console-instrumentpanel. Google Search Console URL-inspektioner Sökfältet
  • Lämna in en webbplatskarta: En sitemap är en digital karta som visar allt innehåll på din webbplats för att hjälpa Googlebot att avgöra vilken information du anser vara relevant för din webbplats, när sidorna senast uppdaterades och hur ofta sidorna ändras. När din sitemap är klar kan du skicka URL:n till Search Console via sidan ”Sitemap” i instrumentpanelen. Google Search Console Skapa en ny sitemap.

Indexeringsresultaten skiljer sig åt från webbplats till webbplats. Om du driver ett litet företag, t.ex. en butik för lyxiga köksskåp, kommer din indexeringshastighet att vara långsammare eftersom människor inte aktivt söker efter dina tjänster i stora koncentrationer. Din indexeringsfrekvens kommer att vara högre om din webbplats representerar ett nationellt varumärke för reparation av vitvaror.

Hur ofta släpper Google uppdateringar?

Google ändrar rutinmässigt sina sökmotorer för att hålla resultaten relevanta och användbara. Sökmotorn utförde 350-400 uppdateringar under 2010, i genomsnitt en per dag. Google gjorde däremot 3 200 ändringar av sin sökalgoritm under 2018, i genomsnitt flera ändringar varje dag.

Även om de faktiska ändringarna inte avslöjades, misstänkte många att majoriteten hade att göra med rankning och användargränssnitt. ”Vissa av dessa [ändringar] var uppenbara premiärer av nya funktioner, medan många andra var rutinmässiga justeringar som syftade till att hålla våra resultat relevanta i takt med att informationen på webben förändrades”, sa Google.

Sökmotorn sa också att vissa ändringar tar längre tid att genomföra. Medan uppdateringar av kunskapspanelen och förutsägelser med automatiska förslag görs snabbt, kan justeringar av markerade utdrag och andra aspekter av de centrala webbresultaten ta betydligt längre tid.

Även om det är omöjligt att förutsäga hur ofta Google kommer att ändra sina sökresultat är det ganska troligt att det kommer att ske minst en gång om dagen.

Öka frekvensen för Googles crawlning av din webbplats

Det finns några åtgärder som du kan vidta för att garantera att Google lägger märke till dina förbättringar. Många experter hävdar att när något viktigt inträffar för att förbättra deras SEO, till exempel en backlink från en välrenommerad webbplats eller ett pressmeddelande, ser de resultat inom en dag eller två. De som spenderade på SEO före till stöten var också mer benägna att behålla sin högre position.

Faktorer som bidrar till snabbare indexering är bland annat följande:

Domänbehörighet: Ett av Moz utvecklat tal (på en 100-gradig skala) som förutsäger hur väl en webbplats kommer att rankas i sökmotorerna.

Sidans auktoritet: Ett Moz-utvecklat tal (på en 100-poängsskala) som förutspår hur väl en viss sida kommer att rankas i sökmotorerna.

Användarvänligt innehåll: Kvaliteten och sökbarheten hos innehållet på din webbplats.

Webbplatsens popularitet bestäms av en blandning av sidtrafik, klickfrekvens och tid som spenderas på webbplatsen.

Ju högre din webbplats rankas i var och en av dessa kategorier, desto snabbare kommer den att kryssas och indexeras.

Uppdatera gammalt innehåll

Ditt primära mål bör inte vara att synas högre i sökresultaten. Koncentrera dig i stället på konverteringar och trafik. Kom ihåg att Google skannar din webbplats så fort något ändras. Om du uppdaterar föråldrad information kommer Google därför att indexera dina webbsidor oftare. Ju mer regelbundet Google kryssar din webbplats, desto större är sannolikheten att ditt material visas i sökresultaten när du lägger upp det.

Människor är mer benägna att klicka på artiklar som nyligen har publicerats. Särskilt när de läser om ständigt föränderliga ämnen som SEO, hälsovård eller teknik. Genom att uppdatera ditt material får det ett mer aktuellt publiceringsdatum, vilket ökar sannolikheten för att läsarna klickar sig vidare till din webbplats.

Efter att ha genomfört dessa ändringar bör du se en ökning av din ranking med tiden. Även om du inte kan förutsäga hur lång tid det tar för Google att indexera din nya webbplats eller webbplats kan du göra en välgrundad uppskattning utifrån din webbplats popularitet, trafik och innehåll.

Leave a Reply