Vad är WordPress?

WordPress är det enklaste och mest populära sättet att starta en egen hemsida eller blogg. Hela 43,3 procent av alla hemsidor på Internet drivs faktiskt av WordPress. Ja, WordPress används förmodligen av mer än en fjärdedel av de webbplatser du besöker.

WordPress är ett innehållshanteringssystem med öppen källkod som är GPLv2-licensierat, vilket innebär att vem som helst kan använda eller ändra WordPress-programvaran utan kostnad. Ett innehållshanteringssystem är i huvudsak ett verktyg som gör det enkelt att hantera viktiga delar av din hemsida, t.ex. innehåll, utan att ha någon erfarenhet av programmering.

Som ett resultat av detta gör WordPress det möjligt för vem som helst att skapa en hemsida, även de som inte är programmerare.

WordPress förenklar livet för entreprenörer

WordPress är en fantastisk webbplatsplattform för ett stort antal hemsidor. WordPress är ett flexibelt CMS som kan användas för allt från bloggande till e-handel till företags- och portfolio hemsidor.

WordPress är ett fantastiskt val för både stora och små hemsidor eftersom det utformades med användbarhet och flexibilitet i åtanke.

Vad exakt är en WordPress-webbplats?

Alla hemsidor som använder WordPress som innehållshanteringssystem kallas för en WordPress-sida (CMS).

WordPress driver både hemsidans baksida (det gränssnitt via vilket en användare går in för att göra ändringar eller lägga till nytt innehåll) och dess framsida (den synliga delen av webbplatsen som dina besökare ser på webben).

Här är några exempel på de typer av hemsidor som kan skapas med hjälp av WordPress:

Blogg hemsida

En blogg är en slags hemsida som är avsedd för att dela idéer, bilder, recensioner, handledningar, recept och annan information. Det senast skrivna materialet visas i allmänhet först på bloggar.

E-handelswebbplats

Med en e-handelswebbplats kan du erbjuda produkter eller tjänster online och ta emot betalningar med hjälp av ett onlinebetalningssystem. Du kan ladda ner och installera ett WordPress-plugin för e-handel för att förbättra WordPress grundläggande funktionalitet och skapa en nätbutik på din webbplats.

Hemsida för företag

Många företag skulle tjäna på att ha en egen hemsida som en närvaro på nätet. WordPress är ett utmärkt val om ditt företag behöver en webbplats för att kunderna ska kunna lära sig mer om ditt företag och vad du har att erbjuda. Kunderna kan kontakta dig, få ett pris, boka ett möte och göra en mängd andra saker.

Medlemssida

Med en medlemswebbplats kan du dölja information bakom en betalvägg eller behöver en kontoinloggning. Användarna måste logga in eller betala för innehållet för att kunna se sidor eller inlägg. Med hjälp av extra plugins kan WordPress även hantera medlemswebbplatser.

Hemsida för portfölj

Visa upp dina konstverk, designtalanger och annat med en portfoliowebbplats i WordPress.
En forumwebbplats kan vara en användbar plats där människor kan ställa frågor och ge råd. Många forumwebbplatser drivs, tro det eller ej, av WordPress.

Är du värd för ett evenemang? Skapa en hemsida för evenemanget

Vi kan skapa en hemsida för evenemang. WordPress gör det enkelt att lägga upp information om evenemanget och sälja biljetter. WordPress är en gratis plattform med öppen källkod för att bygga hemsidor. På en mer teknisk nivå är WordPress ett PHP-baserat innehållshanteringssystem (CMS) som utnyttjar en MySQL-databas. WordPress är den mest användarvänliga och kraftfulla blogg- och webbplatsbyggaren som finns tillgänglig idag.