Skip to main content

Om det inte finns ett problem tar vi alla VVS för givet. Det kan vara svårt att få färska leads när man marknadsför ett VVS-företag. Detta innebär dock inte att du måste vänta på att potentiella kunder ska kontakta dig. Kvalitativ marknadsföring av VVS-företag är avgörande för din organisations framgång.

Leads är som livsnerven för alla VVS-företag. De flesta rörmokare vet numera inte vart de ska vända sig för att få kontakt med nya kunder som behöver en rörmokare. VVS-installatörer kan få ett ökande antal nya kunder genom att använda Google Ads PPC.

Så utan vidare är här de 7 metoderna för att få fler leads från Google Ads för rörmokare.

Nyckelord för akut rörmokare

Att förstå var dina idealiska kunder kommer ifrån är det första steget mot Ads-succé. Sedan måste du rikta in dig på individen med dina annonser och nyckelord. Låt oss betrakta den vanliga husägaren. Klockan är 00.15 en kall natt och de upptäcker att ett av deras rör har gått sönder vilket har översvämmat deras källare. Vad händer när de gör en Google-sökning? Hjälp i en nödsituation! De har inte tid att fylla i ett formulär på din webbplats och vänta i två dagar på ett svar, utan vill ha någon som kan hjälpa dem direkt!

Om du vill rikta in dig på den här kunden kan du skapa en annonsgrupp i din Ads-kampanj med sökorden ”akut VVS”, ”akut VVS nära mig”, ”VVS efter arbetstid” och så vidare. Betona också i dina annonser för akut rörmokare och att du erbjuder 24-timmarsservice så att kunderna väljer dig i en nödsituation. De kommer att klicka på din annons och bli en lead så fort de ser det erbjudande du presenterar. Människor väljer akut vattentjänster framför allmänna VVS-tjänster. Se till att lägga ut all din kontaktinformation på din hemsida.

Starta en kampanj med uppmaningar till åtgärder

Om du utför en kampanj med enbart samtal kan det vara ett fantastiskt sätt att generera leads. Eftersom en samtals-kampanj är särskilt mobilvänlig och när din samtals-annons visas är rubriken bara ditt telefonnummer. Köparen behöver inte ens besöka din webbplats. De kan ringa dig direkt från annonsen. Detta gör det enkelt för kunden. I allmänhet kommer de under hela processen för att generera leads att lägga märke till din annons, surfa runt på din hemsida och sedan bestämma sig för om de ska kontakta dig eller inte. En kampanj som endast omfattar samtal eliminerar å andra sidan en fas i processen. Här söker de efter dig på Google, ser din annons och kontaktar dig direkt från annonsen och blir en lead direkt.

När en kund befinner sig i en nödsituation är han eller hon inte på humör för att shoppa runt och utvärdera andra företag. De vill bara att deras situation ska lösas så fort som möjligt. Så om du visas högst upp i sökresultaten kommer de att kontakta dig direkt och ha en av dina representanter på plats på nolltid. Därför är en kampanj med enbart samtal avgörande.

Söktermer för gör-det-själv-saker är farliga

Vissa personer jagar ett företag som kan åtgärda problemet, medan andra föredrar att göra det själva. Om du dyker upp i DIY-sökningar kommer dessa personer att klicka på din annons och genast lämna den om de upptäcker att du är ett VVS-företag snarare än en Gör-det-själv-sida. Så slösa inte bort dina pengar på sökningar som ”reparera ett skadat rör gör det själv”.

Annonsgrupp och sökord för ort bör användas för att säkerställa relevans

Det måste vara relevant eftersom det är viktigt när man annonserar på Google Search att människor klickar hellre på en annons om företagsservice för VVS än på en allmän, övergripande annons om lokal VVS. Eftersom kunder känner att organisationen har hanterat deras unika problem och förstår dem och deras behov utvecklar de en omedelbar känsla av förtroende. Dina leads kommer att öka om du via dina annonser visar att du förstår vad de behöver och att du kan erbjuda en lösning på de svårigheter som de upplever.

Skapa en Remarketing-kampanj

Skapa en remarketingkampanj för att öka konverteringsgraden och hjälpa din leadsgenerering att gå ännu längre. Den visar annonser för dem som tidigare har besökt din webbplats och påminner dem om att de fortfarande kan behöva dina tjänster. När du genomför en remarketing-kampanj kan du uppnå en mycket högre andel leadgenerering.

Koncentrera dig på lokal SEO när du marknadsför dina tjänster

Du bör överväga lokal sökmotoroptimering. Det är det mest effektiva sättet att få leads inom VVS. Det gör det möjligt för dig att etablera en närvaro online och interagera med personer som behöver dina tjänster.

Upprätta en lista för e-postmarknadsföring

Skapa en e-postlista om du inte redan har en sådan i din företagsstrategi. Nu! Det är det mest kostnadseffektiva och effektiva marknadsföringsinstrumentet som finns. De kan tjäna 400 kr i genomsnitt för varje spenderad 10 kr. Samla in dina kunders e-postmeddelanden och vidta åtgärder på dem. Skicka dem ett inledande e-postmeddelande. Begär att de bekräftar sitt medlemskap i din lista och tillhandahåll ett prenumerationsalternativ på din webbplats.

  1. När prenumerationen är klar kan du använda deras e-postmeddelanden.
  2. Ge dem den information de behöver för att få veta mer om dina VVS-tjänster.
  3. Säsongens specialerbjudanden bör annonseras.
  4. Distribuera vanliga tips om underhåll och reparationer i huset.
  5. Information om kommande lokala evenemang.

Detta kommer att hålla folk intresserade av dig, vilket är den viktigaste fördelen med att upprätthålla en lista.

Om du använder rätt marknadsföringsmetod kan du ta ditt företag till nästa nivå. För att åstadkomma bra resultat krävs en betydande mängd tid och ansträngning. Du måste vara kräsen och vara uppmärksam på vad som fungerar. Vi hoppas att dessa sju metoder kommer att hjälpa dig att få fler leads inom VVS-branschen från Google Ads.

Du kan alltid kontakta oss så kan vi se till att hjälpa dig men uppsättning av kampanj och leadsgenerering

Leave a Reply