Skip to main content

Du kan bygga en webbplats på egen hand eller med hjälp av ett proffs. Vi tittar på varför du bör anlita en webbutvecklare i den här bloggen.

Innan vi pratar om varför du bör anlita en utvecklare ska vi titta på vad du bör tänka på först. Vi går också igenom vad en utvecklare kan göra för dig mer i detalj.

Hur gör en utvecklare saker och ting?

Innan du ger en webbplatsutvecklare dina surt förvärvade pengar vill du kanske veta vad de kan göra för dig.

Webbutvecklare som du kanske kan gissa, planerar och bygger webbplatser. Men det är viktigt att veta att det finns olika typer av utvecklare.

Det finns utvecklare för frontend som sysslar mest med hur en hemsidan ser ut. De tar hand om layouten, det visuella och användarfunktionerna.

Backend-utvecklare är den andra typen. De tar hand om de tekniska delarna av baksidan av din webbplats.

Vissa utvecklare specialiserar sig på antingen front-end eller back-end, men många gör båda. Det innebär att din utvecklare kommer att kunna arbeta med båda sidorna av din webbplats.

Vad du bör tänka på innan du anlitar en webbutvecklare

Här är några frågor du kan ställa dig själv när du inte kan bestämma dig för vad du ska göra:

  • Vad har du för budget?
  • Hur mycket kan du spendera på projektet?
  • Hur mycket tid har du för att göra webbplatsen?
  • Har du fastställt ett förfallodatum?
  • Hur svårt kommer projektet att vara?
  • Har du gjort det tillräckligt många gånger för att veta vad du ska göra?

Det kan verka som ett bra sätt att spara pengar att göra projektet själv, men om du inte vet vad du gör kan det sluta med att du slösar bort dina pengar (och din tid!).

Varför du bör anlita en webbutvecklare

Här är några skäl till varför du bör anlita en webbutvecklare för att arbeta med din webbplats.

1. Spara tid

Webbutveckling tar tid, även om du bara gör en enkel webbplats.

Om du bestämmer dig för att göra det på egen hand men inte har någon erfarenhet måste du lägga tid på att lära dig. Olika kunskapsnivåer och färdigheter krävs för olika webbplatsbyggare och innehållshanteringssystem. Vissa kan man lära sig på några dagar, medan andra kan ta veckor eller månader.

Denna tid kan minskas om du anlitar en professionell utvecklare.

Du kan fokusera på andra delar av din verksamhet när en professionell person ansvarar för den.

2. Gör din egen design

Eftersom varje företag är annorlunda bör varje hemsida även vara annorlunda.

Genom att lägga till funktioner som är unika för ditt varumärke kan du sticka ut från mängden.

Om du vill ha något mer än en enkel design bör du anlita ett proffs.

Om du anlitar en webbutvecklare vet de hur de ska göra ändringar i din design som tar ditt projekt till nästa nivå. En bra utvecklare kan göra skräddarsydda designer som innehåller allt du behöver.

3. Hjälp med WordPress

Du kan köpa ett obegränsat antal timmars konsult- eller planeringstjänster från en WordPress-expert och få hjälp av dem. Detta kan omfatta utformning av en lösning, granskning av kod, svar på frågor om migrering och mycket mer.

4. Professionell fördel

Om din butik endast är online kommer kundernas första intryck av ditt varumärke att vara från din webbplats.

De första intrycken räknas.

Du vill att din webbplats ska se så professionell ut som möjligt, och om du anlitar en webbutvecklare kommer de att kunna göra detta.

En utvecklare med erfarenhet bör kunna göra en webbplats som fungerar bra och ser mycket professionell ut.

5. Använd den senaste tekniken till din fördel

Eftersom en webbutvecklare lever av att arbeta är det deras jobb att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna och teknologierna.

En webbplats som fungerar bra på mobila enheter är till exempel viktig nu när fler än någonsin handlar från sina telefoner. En bra professionell webbutvecklare vet detta och utformar din webbplats därefter.

Ett proffs vet hur man använder de bästa verktygen och hur man får ut det mesta av tekniken. Det betyder att de kommer att göra den bästa webbplatsen de kan.

6. Inbyggd SEO

Sökmotoroptimering (SEO) är något som varje webbplats måste göra.

Du vill att folk ska hitta din webbutik, och det bästa sättet för dem att göra det är genom sökmotorresultatsidor (SERP). Därför är det viktigt att vara optimerad för sökmotorer.

En professionell webbdesigner vet allt som finns att veta om teknisk SEO och bygger in SEO-arkitektur i din webbplats. Detta kommer att utgöra grunden för din SEO-strategi, som du sedan kan bygga vidare på med nyckelordsstrategier.

Hjälp som håller i längden

När din webbplats tas i drift kommer din relation med din utvecklare inte att upphöra.

Om du anlitar en professionell webbutvecklare har du någon som kan hjälpa dig om något går fel eller om du behöver göra ändringar i framtiden.

Detta löpande stöd är ett stort plus, särskilt om du inte vet så mycket om webben. Det är alltid trevligt att ha hjälp och om du anlitar en webbutvecklare kommer du att ha den hjälpen under lång tid.

Stödpaket för WordPress för varje månad

Uppdateringar för WordPress-teman, plugins och själva WordPress-kärnan samt en säkerhetsgranskning och helpdeskstöd. Dessutom finns det fastställda timmar av support varje månad för konsultation, onlineutbildning, felrättningar, stöd för grafisk design, integration och andra förbättringar och ändringar.

När du anlitat en webbutvecklare

Att anlita en webbutvecklare kan hjälpa dig på många sätt. Att anlita ett proffs gör det mycket mindre sannolikt att misstag kommer att begås under hela projektet, vilket kan spara dig mycket tid (och naturligtvis pengar).

Om du vill bygga en webbplats, varför inte ta hjälp av teamet?

Vi kan hjälpa dig att bygga din drömwebbplats eftersom vi är experter på WordPress.

Behöver du hjälp med att hita en utvecklare?

Vill du ha hjälp med bygga hemsidan? Kontakta oss – Vi hjälper er från vision till verklighet